Свято на Районі: моршинські Романи розповіли про свої імена

01 Грудня 2021, 19:10
Свято на Районі: моршинські Романи розповіли про свої імена 2344
Свято на Районі: моршинські Романи розповіли про свої імена

В Україні 1 грудня іменини святкують Романи. Роман – популярне і дуже красиве ім'я з сильною енергетикою. Астрологи стверджують, що чоловікові з ім'ям Роман доля подарує велике майбутнє. 

Існує два основних трактування імені Роман. Так, у перекладі з давньогрецької мови це ім’я означає «сильний», «міцний».

У латинській мові воно має інше тлумачення й дослівно перекладається як «римлянин», «римський».

Чоловікові на ім'я Роман характерні такі особисті якості, як працьовитість, допитливість, бажання розвиватися, вміння розташовувати людей. У компаніях він бажаний гість, жартівник, який змушує всіх навколо рухатися.

Це енергійний чоловік, який все самостійне життя приділяє досягненню поставлених життєвих цілей. Роман відповідальний працівник і хороший керівник.

У цього чоловіка чудова інтуїція, високорозвинений інтелект. 

Чоловік з таким ім’ям вольовий, самостійний, не піддається чужому впливу, навіть дещо самовпевнений. Він дуже цінує свободу. Не любить змін, хоча іноді готовий робити абсолютно неймовірні речі.

Інтернет-видання Район.Моршин розпитало у моршинських Романів, на честь кого вони були названі і чи подобається їм їхнє ім'я:

Роман Вовчина:

Роман Вовчина
Роман Вовчина

Ім’я Роман чоловікову подарувала бабуся. Хоча народився він 20 січня на Івана, бабця наполягла, аби її внук називався Романом. У дитинстві чоловіка називали Ромашкою або ж Ромчиком. З усіх варіацій свого імені найбільше чоловікові імпонує «Роман», а от звертання «Ромко» дуже не подобається.

Як зізнався наш герой, День Романа фактично не святкує.

«Але якщо завітають гості, то нікуди вже дітись. Звісно, що гостина буде», – сміється Роман Вовчина.

Роман Пельвецький:

Роман Пельвецький
Роман Пельвецький

Ім’я Роман чоловікову подарувала мама. В дитинстві його кликали Романом або Ромчиком. Найбільше чоловікові до душі звертання «Роман».

Наш герой каже, що ніколи б не змінив своє ім’я, адже воно йому до вподоби.

«Як корабель назвеш, так він і попливе. Так от корабель пливе дуже добре», – жартує Роман Пельвецький.

Свій День ангела чоловік святкує. «Бо змушують», – сміється підприємець.

Роман Косінський:

Роман Косінський:
Роман Косінський:

Романом нашого героя назвала мама, адже це ім’я їй дуже подобалось. В дитинстві хлопчика називали Романом, а от бабуся лагідно казала: «Ромік».

Своє ім’я чоловікові подобається, особливо класична його варіація «Роман». 

«Раніше ми цей День святкували гучно, а зараз дещо скромніше, по-сімейному. Але подарунки отримую», – розповідає Роман Косінський.

Роман Іваницький:

Роман Іваницький:
Роман Іваницький:

Романом нашого героя назвали на честь татового стрийка. 

«Він першим приїхав у пологовий будинок, коли я народився», – сміється Роман Іваницький. 

В дитинстві мама називала сина «Ромашка». А в дорослому віці йому найбільше імпонує звертання «Роман», а от не подобається «Ромко».

Свій День ангела чоловік святкує, але не надто гучно.

Роман Головатий:

Роман Головатий:
Роман Головатий:

Романом чоловіка назвали батьки на честь стрийка, батькового брата. У дитинстві нашого героя називали Ромчиком, а в дорослому віці переважно Романом. А от дуже не подобається чоловікові, коли до нього звертаються «Ромаха».

Роман Головатий зізнається, що щороку свої іменини святкує гучно. Цього року теж готується їхати на гостину до сина, теж Романа, куди приїде ще й зять, теж Роман.

Роман Никифорів:

Роман Никифорів
Роман Никифорів

Як зізнається пан Роман, сам не знає, на чию честь його назвали, адже окрім нього в родині Романів не було і немає. Своє ім'я чоловікові завжди подобалось, адже пасує йому.

«Якось я виступав зі своїми творами на радіо, і коли потім переслуховував запис, то почув, що ведучий поставив у моєму імені наголос на перший склад – РОман. Мені це не дуже сподобалось, адже більше до душі класична варіація імені», – пригадує Роман Никифорів.

Наш герой розповідає, що раніше його іменини святкували дуже гучно.

«Дружина готувала гарний торт, закуски. Приходили сини, невістки, родичі, ми святкували на повну. Тепер я сам, на превеликий жаль. Хлопці прийдуть і в тісному колі посидимо. Ну і, звісно, на роботі теж трошки відзначимо», – усміхається відомий музикант і композитор.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024