Школярі Моршинської громади навчаються тактичної медицини

25 Березня 2024, 13:52
навчання з тактичної медицини 191
навчання з тактичної медицини

Для шкільної молоді Моршинської громади провели навчання з тактичної медицини. Заняття проводив інструктор НАТО у відставці, а нині воїн ЗСУ підрозділу ГУР Афанасій Стаматис.

Заняття провели у суботу 23 березня в Моршинському ліцеї імені Константина Малецького, його відвідали учні старшокласники Моршинського та Лисовицького ліцеїв, повідомляє Район.Моршин.

Чотири години навчань пройшли непомітно, учні здобули знання і головне практичні навички як допомогти ближнім під час вибухів, надзвичайних ситуацій, що виникають під час війни. Зокрема вчили рятувати не лише постраждалих, а й себе. Велику увагу приділили діям в екстреній та стресовій ситуації.  

«Маємо страшну війну, і мусимо навчитися жити, виживати, допомогти, захистити себе та інших... Ви маєте подбати про себе та про своїх найближчих, бо ви - майбутнє України, і саме за вас сьогодні на передовій стоять наші воїни.», — сказав  Афанасій Стаматис.

Професійний інструктор, бойовий медик  Афанасій Стаматис навчав молодь, як надавати першу допомогу при різних видах поранень. Зокрема, отримали теоретичні й практичні знання з накладання турнікетів та тампонування рани.

«Надати якісну допомогу до приїзду лікарів — означає зберегти та врятувати життя. Враховуючи, що в Україні йде повномасштабна війна,  дуже важливо, щоб наша молодь вміла захистити себе і допомогти ближнім.», — зазначила начальниця Управління СГП Моршинської міської ради Тетяна Левкович.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024