«Львівобленерго» готується відключити світло за борги двом тисячам побутових споживачів

30 Січня 2024, 20:31
«Львівобленерго» 300
«Львівобленерго»

Близько двох тисяч споживачів, які заборгували оплату за електроенергію у Львівській області, можуть знеструмити. Їм уже надіслали листи-попередження.

Про це в ефірі Суспільного повідомила речниця ПрАТ «Львівобленерго» Галина Петрушка.

За її словами, нещодавно з ініціативи постачальника універсальних послуг (ТОВ «Львівенергозбут») енергетики скерували побутовим споживачам, які заборгували за електроенергію, офіційні повідомлення про відключення.

Оскільки уряд зняв мораторій на відключення побутових споживачів (населення) — боржників, які проживають на неокупованих територіях та територіях, на яких не ведуться активні бойові дії, а Львівська область, як і більшість інших областей України, не підпадає під категорії фронтових територій, Кабінет міністрів дозволив тут відключення за борги населення.

«Всі боржники отримали листи з попередженнями. Тому у них є час аби заплатити за отримані послуги, щоби не сталося цього відімкнення», — зазначає Галина Петрушка.

Вона наголосила, що якщо боржника вже знеструмили, то відновлення електроживлення може бути тривалим, а також потребує додаткових фінансових витрат.

З часу отримання листа-попередження споживачі мають 15 днів, щоб оплатити борги.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів скасував заборону на відключення споживачів від компослуг за борги через зростання заборгованості у час, коли компаніям потрібні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури після російських обстрілів.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024