Моршинську громаду з робочим візитом відвідала заступниця Міністра освіти і науки України Євгенія Смірнова

01 Грудня 2023, 19:56
Євгенія Смірнова відвідала навчально-розвивальні простори «Бібліоняня» Моршинської територіальної громади 470
Євгенія Смірнова відвідала навчально-розвивальні простори «Бібліоняня» Моршинської територіальної громади

Заступниця Міністра освіти і науки України, яка курує питання дошкільної освіти, Євгенія Смірнова з робочим візитом відвідала Моршинську громаду. Заступницю міністра цікавив досвід громади у впровадженні та функціонуванні проєкту «Бібліоняня».

Про це повідомляє Район.Моршин.

Євгенія Смірнова разом з представниками Департаменту освіти і науки Львівської ОДА, міжнародних благодійних фондів ООН Unicef, «Регіон Карпат» NEEKA Ukraine, та Моршинської міської ради, відвідала навчально-розвивальні простори «Бібліоняня» в приміщенні початкової школи із дошкільним відділенням в селі Довге та приміщенні КЗ «Центральна публічна бібліотека Моршинської територіальної громади». Заступниця міністра цікавилася як реалізували дані послуги в громаді.
«Такий формат як «Бібліоняня» дає можливість доволі швидко розвинути мережу. В Україні є дуже велика кількість викликів пов'язаних з війною, це внутрішньо переміщені батьки з дітьми, і цей формат дає можливість громадам швидко розбудовувати і надавати освіту дітям. І мені було дуже приємно побачити як це працює в Моршинській громаді, там є все необхідне для якісного проведення часу дітей та компоненту їх освіти.», – зазначила Євгенія Смірнова.

Як зазначила Євгенія Смірнова, досвід громади важливий для подальшого удосконалення системи дошкілля не лише на Львівщині, але й загалом в Україні. 

«Ми можемо багато говорити і наводити приклади функціонування дошкільної освіти в інших країнах, але мусимо самі побачити і зрозуміти як цей досвід адаптується в нашому національному контексті. Той досвід котрий напрацьовує громада і показує нам цей шлях і його масштабування. Ми бачимо яких докладено зусиль, які зроблено кроки, щоб досягнути відповідного результату.», – підсумувала заступниця міністра.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024