Стриянка стала переможницею обласної премії в галузі культури

02 Листопада 2023, 15:22
Людмила Гарко 310
Людмила Гарко

Конкурсне журі обрало переможців обласної премії в галузі культури. Ними стали 14 митців зі Львівщини, які отримають грошові винагороди. Призовий фонд в одній номінації складає 70 тисяч гривень.

Про це розповіли в Львівській ОВА.
Переможців визначили у 13 номінаціях. Серед них - і стриянка Людмила Гарко. Жінка є майстринею із соломоплетіння. ЇЇ композиція «Моя прекрасна Україно» стала найкращою в області.
«Вдруге за період війни відбувся конкурс на здобуття обласної премії у галузі культури. Митці, які продовжують творити, розвивати українську культуру, музейну справу чи досліджувати народну творчість створюють все більше того, що ідентифікує українців. Не знищити, а зберегти те, що маємо, і створити нове – одна з наших головних відмінностей від ворога», – зазначив співголова конкурсного журі, заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.
Нагадаємо, Конкурс на здобуття премії проводять з 2002 року. На розгляд журі подають нові оригінальні твори і роботи, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді упродовж останніх трьох років, але не пізніше як за пів року до їхнього висунення. Твори та роботи авторів подають установи/організації культури і мистецтва – не більше одного подання в окремій номінації. Переможців визначає журі, яке складається з 27 членів – голів творчих спілок, митців, керівників установ та організацій культури Львівщини.

Премія присуджується авторові один раз за життя.  Призовий фонд в одній номінації складає 70 тисяч гривень.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024