В Моршині відбувся фестиваль мистецтв «Етнічний Віночок». Фоторепортаж

20 Жовтня 2023, 18:26
Фестиваль мистецтв «Етнічний віночок» 619
Фестиваль мистецтв «Етнічний віночок»

В Моршині, в Палаці культури санаторію «Моршинкурорт» пройшов Фестиваль мистецтв «Етнічний віночок». На фестиваль приїхало 110 учасників: 30 творчих колективів та солісти. 

Про це повідомляє Район.Моршин.

Обдаровані діти та молодь віком від трьох до 30 років з Львівщини, Буковини, Франківщини та Києва, змагались за право називатися найкращим колективом чи виконавцем.

Конкурсанти змагались у номінаціях:

  • вокал;
  • інструментальне мистецтво;
  • хореографічне мистецтво;
  • театральне мистецтво.

 

Організаторами Фестивалю виступили Азербайджанський культурний центр, Гурбан Аббасов та Наталія Кудряшова, за підтримки Моршинської міської Ради та ДП Санаторій «Моршинкурорт».

«У Моршині ми вирішили втілити саме дитячий формат, бо діти нестимуть нашу культуру в наступних поколіннях, тому їхнє правильне естетичне виховання дуже важливе, особливо сьогодні. Щиро дякуємо місту Моршин та міському голові Ільницькому Руслану, а також всім за сприяння в проведенні заходу. Також вдячні нашим партнерам за шикарні призи переможцям.», – зазначила організаторка фестивалю Наталія Кудряшова.

Гала-концерт закриття Фестивалю «Етнічний віночок» розпочали з виконання державного гімну України та хвилини мовчання, на вшанування памʼяті загиблих воїнів.

Серед лауреатів та переможців фестивалю-конкурсу були й учні Моршинської школи мистецтв імені Ірини Король. Від школи в інструментальній номінації взяли участь дует акордеоністів у складі Форкуци Іллі та Свищука Романа, які здобули 1 місце у категорії ансамблі, третя вікова категорія 12-14 років. 

В номінації «Вокал», перша вікова категорія 4 –7 років: Шайнога Ангеліна – лауреати 1 ступеню та Яхніцка Вероніка – лауреат 2 ступеню.

Фединець Софія здобула Гран-прі Фестивалю, а також путівку до першого фестивального табору «Разом» у Болгарії.

Також на фестивалі вручили спеціальні призи. Генеральний продюсер Трускавецького кінофестивалю «Корона Карпат» Теодозія Микитка вручила грошовий приз 500 гривень Суслик Іванні із Театральної студії «Браво плюс» Івано-Франківська область, місто Калуш та Васильєвій Поліні Театр-студія «RED» з Києва запрошення на кінофестиваль. 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024