В Моршині проходить Всеукраїнський ветеранський форум «Коло побратимів»

30 Вересня 2023, 19:56
Всеукраїнський ветеранський форум «Коло побратимів» 1034
Всеукраїнський ветеранський форум «Коло побратимів»

В Моршинській громаді розпочався Всеукраїнський ветеранський форум «Коло побратимів».  Понад 100 учасників з семи регіонів України дискутували на теми правового супроводу ветеранів та членів їх сімей; соціальної реінтеграції та психологічно адаптації, медичної та ментальної реабілітації; освітніх потреб; професійної адаптації та самореалізації ветеранів тощо.

Виступи спікерів відбувались в Палаці Культури ДП«Санаторій «Моршинкурорт»інформує Район.Моршин.

Розпочався захід з благословення настоятелів моршинських церков та хвилини мовчання за загиблими воїнами. Державний Гімн України виконав Заслужений артист України Ростислав Кушина.
Розпочали роботу форуму з виступів заступника начальника Львівської обласної військової адміністрації Івана Собка, Моршинського міського голови Руслана Ільницького, директора ДП «Санаторій «Моршинкурорт» Юрія Янківа та однієї з організаторів форуму Галини Плачинди.
 

В перший день форуму, окрім основних панелей дискусій, відбувся футбольний матч між командою «Скала» і ветеранами, творчий вечір двох поетес  – Олени Герасим’юк, волонтерки, парамедикині добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри», авторки книжок «Глухота», «Розстрільний Календар», «Тюремна Пісня» та Ярини Чорногуз, волонтерки, військовослужбовиці; фотовиставка бійця ЗСУ громадянина США Стіва Андре; благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ; арт-терапія.

У рамках Форуму також відбулася вистава Львівського Національного драматичного театру  ім. Марії Заньковецької «Життя P.S.» за книгою ветеранки Валерії Бурлакової. Перед початком вистави на прямий зв'язок з-за кордону вийшла авторка книги, яка розповіла історію створення свого твору.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024