В Моршинській громаді відзначили День Державного Прапора України

23 Серпня 2023, 18:43
В Моршині на площі Незалежності урочисто підняли Державний Прапор 580
В Моршині на площі Незалежності урочисто підняли Державний Прапор

В Моршині відбулась урочиста церемонія підняття Державного Прапора України.

Розпочався захід о 10:30 на площі Незалежності, про це повідомляє Район.Моршин. 

Почесну місію виконали воїни з Моршинської громади Михайло Іскра та Олексій Кузнєцов. Державний Гімн України виконував Заслужений артист України Ростислав Кушина.
Моршинський міський голова Руслан Ільницький звертаючись до присутніх привітав з Днем Державного прапора України, та закликав вшанувати хвилиною мовчання всіх хто віддав життя за незалежність України.
«Загальновідомо, що синя барва нашого стяга символізує синє небо, жовта барва символізує хліб, достаток, і вже тепер, нарешті, світ усвідомлює, що мирне небо над Україною є гарантією мирного неба над Європою. Аж тепер ми бачимо як українське збіжжя рятує цілі регіони світу. На жаль, таке природне прагнення українців миру і достатку, у ХХІ столітті, знову супроводжується проливанням української крові. Кращі з кращих синів і доньок України віддають своє життя за незалежність країни. Тож вшануймо пам'ять всіх героїв які в різний історичний період часу поклали на вівтар свободи і незалежності свої життя хвилиною мовчання. », – сказав очільник громади.
«Шануймо наші символи, бережімо нашу державу, наближаймо нашу перемогу. Слава Україні!», – закликав Руслан Ільницький.
Церемонія підняття Державного Прапора України завершилась мистецьким виступом за участю Заслуженого діяча мистецтв Степана Целюха, Заслужених артистів України Ростислава Кушини та Наталі Кудряшової, Народного артиста України Гурбана Аббасова, Заслуженої артистки естрадного мистецтва України Світлани Фединець.

23 серпня, в Україні відзначають День Державного Прапора. Це свято встановлене «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України» згідно з указом Президента від 23 серпня 2004 року. 

У 2009 році було внесено зміни до цього указу й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024