Як зручно та просто обміняти криптовалюту на гривні

05 Липня 2023, 13:45
Як зручно та просто обміняти криптовалюту на гривні Реклама 302
Як зручно та просто обміняти криптовалюту на гривні

Для того, щоб перевести віртуальні активи у національну валюту, існує декілька перевірених способів. На перший погляд, операція достатньо незрозуміла, адже криптовалюта була створена саме для того, щоб нівелювати функції фіатних грошей, які часто підлягають інфляції, іншим негативним процесам, контролюються державою, інше. Та одним з поширених запитів українців у мережі став «вивід bitcoin на монобанк», що говорить про необхідність такої транзакції серед населення. Найпоширенішим можна назвати послугу пунктів обміну чи оформити спеціальну платіжну картку, проте за переведення у готівку доведеться заплатити від 10-15%.

Які способи існують

Поговоримо про головні можливості для виведення віртуальних грошей у реальні. За посиланням https://letspay.me/ua/change/btc/mono_uah можна здійснити потрібну вам операцію швидко та просто, не виходячи з дому. Іншими способами є:

  • Найпростіше з рішень – користування послугами онлайн-обміну. Він майже нічим не відрізняється від процедури, яку ви проходите у найближчому пункті обміну валют біля власного будинку. Тільки криптообмін працює з цифровою валютою. У Інтернеті сайтів, що здійснюють обмін, величезна кількість, українських, закордонних. Принципи роботи майже однакові: обрати тип валюти, суму на продаж, вибрати валюту конвертації, заповнити особисті дані, вказати картку вашого банку, на яку прийдуть кошти, підтвердити угоду. Від швидкості роботи залежить час, через який на карту прийдуть гроші. Слід зазначити, що послуга обміну не безкоштовна, комісія може складати 2-12%, та її не треба вираховувати окремо, скоріш за все, це включено до обмінного курсу;
  • Біржові сервіси P2P. Часто біржі зводять продавця з покупцем крипти та виконують роль посередника при угоді. Перевага такого способу у тому, що біржі «фільтрують» недобросовісних продавців, створюють власні рейтинги, системи перевірки надійності тощо. Це не стовідсоткова гарантія, проте значне підвищення чистоти угоди, мінімізація ризиків шахрайства. Часто для виведення власних активів через певну біржу необхідно мати там власний електронний гаманець. У разі його відсутності доведеться реєструватись, проходити перевірку особистості через надання необхідних документів, на гаманець переводити крипту, тільки потім трансформувати її у «кеш»;
  • Криптовалютні картки. Вони дійсно існують декілька років, її пропонують біржі, система Visa разом з однією з платформ, та перелік країн, де нею можна скористатись, досить обмежений. Є прогнози, що в Україні їх теж можна незабаром очікувати. Крипта, що буде на біржовому рахунку, зможе конвертуватись у гривню.

Кожен підхід має власні переваги. Ринок розвивається, з’являються нові, більш зручні можливості, та головними критеріями відбору залишаються надійність, безпека, вигідний курс, швидкість.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024