Курси валют: важлива інформація для обміну

15 Червня 2023, 13:24
Курси валют: важлива інформація для обміну 286
Курси валют: важлива інформація для обміну

У житті кожної людини може виникнути ситуація, коли необхідно поміняти гривні на євро, долари або злоти. Тобто потрібна готівка іншої країни для різних задач. Найкраще здійснювати такі операції в банку, це гарантія отримання справжніх, а не фальшивих грошей. Перш ніж звернутися до тієї чи іншої установи, клієнт дивиться курс валют – від цього залежить, яку суму він отримає.

На сайті Банку Львів дуже зручно здійснити обмін онлайн. На сторінці прописаний актуальний курс купівлі й продажу, є адреси відділень, вказані години роботи. Ця інформація допоможе швидко розрахувати потрібну суму та спланувати, куди саме найкраще звернутися для обміну.

Валютний курс: як формується та що на нього впливає

Під цим поняттям мається на увазі вартість національної валюти однієї країни в грошах іншої держави. Наразі в Україні через воєнний стан діє фіксований курс, який допомагає стабільно підтримувати гривню. Вартість, яку встановлюють у фінансових організаціях, залежить від багатьох чинників. Головним є попит на конкретну валюту (чим більше її на ринку, тим дешевшою вона є).

В Україні щодня в багатьох містах проводять операції з купівлі та продажу валюти. Якщо грошей не вистачає, ціна на них зростає, а в разі надлишку знову зменшується. Для стабілізації коливання курсу Національний банк проводить торги, тобто продає або купує валюту, щоб регулювати ціни на неї. Якщо запаси вітчизняних грошей у країні завеликі, їхня вартість знижується, а згодом може виникнути інфляція.

Валютний курс залежить і від інших чинників, таких як розмір ВВП, політичний, воєнний стан у країні. Історично склалося, що курс гривні в України прив’язаний до долара. Все тому, що після розпаду СРСР для накопичень використовували саме цю валюту через швидке знецінення національної. Наразі в нашій країні схожа ситуація, адже курс поступово зростає.

Обмін валюти як популярна послуга

З початком повномасштабного вторгнення багатьом українцям довелося виїхати за межі України та, звісно, придбати євро або іншу національну валюту держави, до якої вони збиралися. Обмін валют – дуже популярна послуга, якою користуються, коли:

  • планують виїхати за кордон у подорож чи для того, щоб отримати прихисток від війни. Краще обміняти гривні на іншу валюту заздалегідь, адже після виїзду вони можуть знадобитися відразу для дрібних витрат;
  • повернулися до України з іншої держави й мають надлишки іноземної валюти. Її потрібно обміняти, адже в нашій країні для розрахунків використовують лише гривню;
  • роблять заощадження. Багато українців вирішують відкладати гроші не в національній валюті, а в доларах або євро. Все тому, що курс гривні поступово зростає, що призводить до знецінення.

Щоб придбати євро, злоті тощо, найкраще звернутися до Банку Львів. Тут пропонують купувати валюту за вигідним курсом, додатково оформивши депозит на 3 місяці в іноземних грошах. Обмін можна здійснити безпосередньо онлайн, не звертаючись до відділення.

Джерело: Сайт www.banklviv.com

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024