В Моршинській громаді відкрили меморіальні дошки загиблим воїнам

24 Травня 2023, 22:11
меморіальні дошки загиблим воїнам Бурію Михайлу-Юрію та Борису Ярославу 459
меморіальні дошки загиблим воїнам Бурію Михайлу-Юрію та Борису Ярославу

В селі Баня Лисовицька, Моршинської громади, відкрили меморіальні дошки загиблим воїнам, випускникам школи Бурію Михайлу-Юрію та Борису Ярославу.

Про це повідомляє Район.Моршин.

Церемонія відкриття та освячення меморіальних дощок загиблим воїнам-землякам пройшла на подвір’ї школи 23 травня, в День Героїв. Меморіальні дошки встановили на будівлі школи, де колись навчалися захисники. Вшанувати пам’ять захисників України,  зібралось керівництво громади, духовенство, рідні та близькі воїнів, шкільна молодь та громадськість.

Хвилиною мовчання учасники заходу  вшанували пам'ять загиблих героїв. Право урочисто відкрити меморіальні дошки пам’яті надали військовим, побратимам, з якими разом захищали Україну.

«Пам'ятні дошки які освятили сьогодні, будуть не тільки нагадувати шкільній молоді, усім хто відвідує цей навчальний заклад, про наших славних земляків та їхні звитяги, але і спанукатимуть  нас ще раз замислитись над такими святими словами як Україна, Батьківщина, свобода і гідність. Та, зрештою усвідомити, яку високу ціну заплатили наші земляки за ці цінності.», – підкреслив Моршинський міський голова Руслан Ільницький.

«Мій брат був дуже скромним, чутливим, дуже добрим, він був готовий віддати останнє і віддав. Пам'ятайте про це, пам'ятайте його таким.», – згадувала про брата Бурій Ольга.

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024