У Моршинській громаді відзначили Міжнародний день музеїв. Фоторепортаж

18 Травня 2023, 22:25
музей-садиба Степана Бандери 565
музей-садиба Степана Бандери

Міжнародний день музеїв традиційно відзначають 18 травня.  В цей день більшість музеїв світу радо запрошують до своїх виставкових залів та працюють безкоштовно. Музеї Моршинської громади також долучились до цього свята.

Про це повідомляє Район.Моршин.

Мешканці та гості громади мали можливість ознайомитись з експонатами, що зібрані в музеї Ікони Пресвятої Богородиці, який розташований на території ПЦУ Пресвятої Богородиці ( Моршин, вул. Д.Галицького) та музею-садиби Степана Бандери (Воля-Задеревацька), а також кімнаті-музею композитора Романа Савицького.

В приміщенні музею - садиби Степана Бандери в селі Воля Задеревацька, пройшов захід  – «Пам‘ятаймо своїх Героїв», в якому брали участь учні Волезадеревацької школи.

«З нагоди Міжнародного дня музеїв відбувся захід «Пам‘ятаймо своїх Героїв». Наша подяка і слава всім героям, які боронили і продовжують боронити нашу землю та всіх нас! Сьогодні ми побачили виступи нашої молоді і вкотре переконались - козацькому роду нема переводу!», – зазначила директорка музею-садиби, Оксана Бандера.
До музею Ікони Пресвятої Богородиці цього дня завітали учасники I Міжнародної конференції «Мистецтво в час війни». На території музею їх зустріли міський голова Руслан Ільницький разом з настоятелем храму о. Йосифом.
У музеї представлені ікони Божої Матері, майже кожна зних має свою унікальну історію. Також у дерев’яній дзвіниці храму представлені старовинні церковні атрибути, вишиті рушники, зразки вишитого одягу та інші старовинні ужиткові речі.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024