На Стрийщині стався витік газу та утворилося величезне провалля

27 Квітня 2023, 16:30
витік газу 447
витік газу

У селі Розвадів, на Стрийщині, уночі стався витік газу. На території шести домогосподарств з-під землі виходив природний газ. В одному житловому будинку він виходив з-під фундаменту.

Про це повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

На території шести домогосподарств з-під землі виходив природний газ. В одному житловому будинку він виходив з-під фундаменту. Газопостачання до села тимчасово припинили. 29 осіб, зокрема 9 дітей, відселили до родичів.  Ймовріна причина катастрофи — проведення неподалік розвідувальних робіт. На території громади є значні поклади газу. 

«У селі уже відбулося засідання місцевої комісії ТЕБ та НС. Причину витоку газу встановлюють. Зараз фахівці обстежують кожен об’єкт, який перебуває в радіусі витоку, підраховують збитки та наслідки події. », – йдеться в повідомленні.

Як запевнили в громаді, в наслідок події ніхто не отримав поранень. Постраждали лише людські подвір’я. Найгірша ситуація — у трьох домогосподарствах. На одному повністю залило город. У ще двох — підмило фундамент будинку. На інших подвір’ях проблема в тому, що з кирниці замість води йде газ. Представники компанії, що проводить розвідувальні роботи, обцяють відшкодувати людям завдані збитки або провести ремонтні роботи.

На місце виїхали представники департаменту з питань цивільного захисту населення ЛОДА, департаменту паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства ЛОДА, департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА, а також фахівці ГУ ДСНС у Львівській області.
Профільні спеціалісти спостерігають за розвитком подій та роблять необхідні розвідки. Повертатися до домівок людям, господарства яких постраждали, рекомендують лише після дозволу фахівців.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024