На Львівщині викрили ще один канал незаконного перевезення військовозобов’язаних за кордон

22 Березня 2023, 18:00
ДПСУ 342
ДПСУ

Оперативні співробітники Львівського прикордонного загону викрили зловмисників, які організували схему з незаконного виїзду за кордон військовозобов’язаних чоловіків.

Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Як встановили правоохоронці, минулого року житель Волині створив на території України фіктивне підприємство для здійснення міжнародних вантажних перевезень. Зловмисник робив «липові» договори про працевлаштування, надалі відомості відносно псевдоводіїв вносились до системи «Шлях». «Клієнтами» зловмисника були чоловіки призивного віку і ті хто, підпадав під загальну мобілізацію. Для виконання «послуги трансферу» чоловік залучив чотирьох спільників, які вивозили за кордон військовозобов’язаних в особистих цілях.

Свої «послуги» ділки оцінювали у тисячу доларів, залежно від терміну перебування за кордоном. Якщо ж ухилянт не планував повертатись в Україну, він мав заплатити 4500 доларів США.

«У ході проведених санкціонованих обшуків було виявлено та вилучено три автомобілі, які використовувались для незаконного переправлення чоловіків за кордон, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, бланки документів, печатки та інші предмети, які підтверджують причетність до здійснення протиправної діяльності. А також грошові кошти в сумі 6 400 доларів США та 7 800 євро, які, ймовірно, зловмисники отримали за свої «послуги».»– повідомили правоохоронці.

Слідчі поліції повідомили затриманим про підозру. Їм загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі та конфіскація майна. Наразі триває досудове розслідування. Невдовзі матеріали розслідування скерують до суду.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024