Моршинці доєднались до всесвітньої акції “Lots of Socks”

21 Березня 2023, 19:15
Моршинці доєднались до всесвітньої акції “Lots of Socks” 314
Моршинці доєднались до всесвітньої акції “Lots of Socks”

21 березня - Всесвітній день людини з синдромом Дауна. Цього дня у світі проводиться акція “Lots of Socks”, у рамках якої люди одягають непарні шкарпетки, привертаючи таким чином увагу до теми синдрому. Моршинці теж доєднались до цієї акції.

Розповідає Район.Моршин.

В Моршині, працівники Закладу дошкільної освіти №2 "Сонечко", також долучились до грандіозного всесвітнього флешмобу. Світлини у яскравих, неоднакових шкарпетках, вони викладали на своїй facebook-сторінці з хештегом #шкарпетуйся.

«Ціль акції — зібрати кошти для підтримки спільноти людей з синдромом Дауна. Щоб стати учасником акції необхідно одягти різнокольорові яскраві або непарні шкарпетки , опублікувати фото в соціальних мережах з #ШКАРПЕТУЙСЯ та зробити донат у ВБО “Даун Синдром”.»– йдеться в повідомленні

Дата 21 березня була вибрана не випадково — це символічне позначення самого синдрому Дауна, причиною якого є трисомія 21 хромосоми. Приблизно кожне 700-те немовля в світі народжується з синдром Дауна. Синдром — не хвороба, а генетична аномалія, обумовлена наявністю в клітинах людини додаткової 47-ї хромосоми. Народження дитини з синдромом не залежить від віку батьків, способу їхнього життя, стану здоров'я.

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024