Моршинські діти вчились розвінчувати фейки та міфи

21 Березня 2023, 17:30
Учні Моршинської школи-ліцею взяли участь у антифейковій інтелектуальній грі «НотаЄнота» 641
Учні Моршинської школи-ліцею взяли участь у антифейковій інтелектуальній грі «НотаЄнота»

Учні дев'ятих класів  Моршинської школи-ліцею, взяли участь в цікавому проєкті – антифейковій інтелектуальній грі “НотаЄнота

Розповідає Район.Моршин

П'ять команд змагалися у виявленні фейків, розгадували ребуси, розбирали інформаційні вкиди російсько - української війни. 

«Якщо ви хочете чогось навчити дітей, зацікавити їх, спонукати до критичного мислення, - то пограйте з ними. Найкращим способом є гра в команді, - це додає азарту та емоційно забарвлює отриману інформацію. Головна мета яку ми сьогодні перед собою ставили – навчити дітей перевіряти інформацію та мислити критично.» — зазначають організатори заходу.

Начальник відділу культури, молоді та спорту УСГП Моршинської міської ради Тарас Михайлишин, також долучився до антифейкової гри “НотаЄнота”, допомагав перевіряти відповіді та підраховувати бали.

«Це було дуже цікаво та пізнавально. Думаю нашим дітям сьогодні вдалося "звільнити Єнота з інформаційного полону". Ця гра показала, як важливо перевіряти інформацію, щоб самим не поширювати фейки, не допомагати ворожій пропаганді. Дякую всім учасникам та організаторам за чудову роботу, та за можливість долучитися до команди фейкоборців.» – зазначив Тарас Михайлишин

Антифейкова інтелектуальна гра “НотаЄнота” - спеціально розроблена командою знавців для того, щоб допомогти українцям в ігровому форматі засвоїти основи інформаційної гігієни, зрозуміти, як працюють маніпуляції та навчитися розбиратися у процесах інфопростору.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024