«Я клятву давал советскому союзу»: на Львівщині затримали ще двох «любителів крємля»

10 Січня 2023, 10:25
«Я клятву давал советскому союзу»: на Львівщині затримали ще двох «любителів крємля» 574
«Я клятву давал советскому союзу»: на Львівщині затримали ще двох «любителів крємля»

На Львівщині Служба безпеки України притягнула до відповідальності ще двох поплічників ворога. Українці – 56-річний львів’янин та 43-річна нікополька, які відкрито виправдовували військову агресією рф та підтримували злочинні дії окупанта, відповідатимуть перед законом.

Як повідомляють в Управлінні СБУ у Львівській області, було встановлено, що чоловік здійснював російську пропаганду впродовж тривалого часу. Відкрили виправдовував та прославляв злочинні дії російських військових, а також дискредитував ЗСУ. 

В одному з випадків зафіксовано, що зловмисник погрожував своєму проукраїнському знайомому розправою. На питання співрозмовника – «Вот, вопрос, если мы с тобой встретимся, ты в меня будешь стрелять?». Колаборант відповів досить  радикально: «Я клятву давал советскому союзу и служить буду советскому союзу. По-этому, я тебе уже сказал, даже не сомневайся».

Стосовно іншої фігурантки, вимушеної переселенки, яка ховаючись від ракетних ударів ворога прибула на Львівщину, контррозвідники зафіксували публічні висловлювання про необхідність окупації усієї території України. Незважаючи на збройну агресію рф  колаборантка продовжувала вихваляти та підтримувати політику окупанта. 

На основі зібраного масиву доказової бази щодо протиправної діяльності та за результатами судово-лінгвістичної експертиз слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозру у вчинені злочину за ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України. 

Фігурантці справи суд вже обрав запобіжний захід - тримання під вартою. Стосовно іншого учасника кримінального провадження тривають додаткові слідчі дії.

Заходи із припинення протиправної діяльності проводили контррозвідники та слідчі СБУ у Львівській області спільно з Львівським прикордонним загоном за процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024