Як отримувати пасивний дохід із криптовалюти: основні способи

13 Вересня 2022, 15:03
Як отримувати пасивний дохід із криптовалюти: основні способи 514
Як отримувати пасивний дохід із криптовалюти: основні способи

Одна з особливостей, чому біржа криптовалют така популярна - можливість отримувати як активний, так і пасивний дохід. В останньому випадку користувачеві не потрібно робити жодних дій, оскільки достатньо вибрати програму, яка приноситиме прибуток.

Пасивний дохід у крипті: популярні способи

Варіанти отримання пасивного доходу можуть бути різноплановими, оскільки все залежить від функціоналу, який готова запропонувати конкретна платформа. Спочатку варто розібрати способи, які активно використовуються криптобіржами, і приносять хорошу прибутковість своїм користувачам.

Стейкінг криптовалют: прибуткова альтернатива майнінгу

Протокол Proof-of-Stake – це не просто ефективний спосіб підтримки консенсусу в децентралізованій системі, але й один із варіантів заробітку через утримання цифрових активів. Користувач може вибрати програму, яка передбачає фіксований відсоток та тривалість утримання конкретних коїнів. Дохід виходить за рахунок інфляції, зростання криптовалюти, комісії за транзакції, що були згенеровані та проведені мережею.

На який прибуток можна розраховувати?

Прибуток залежить від початкової пропозиції та встановленої комісії. Загалом кожен може розраховувати на заробіток від 5 до 15% річних.

На що варто звернути увагу?

Якщо ви плануєте вкласти в стейкінг ВТС, то й дохід ви отримуватимете в цій же монеті. Якщо вартість монети в стейкінгу впаде, то можна опинитися в мінусі з фіату. Але при цьому коїни, зароблені в стейкінгу, здатні покрити різницю.

Одні з найвигідніших пропозицій щодо стейкінгу пропонує найбільша в Європі криптобіржа WhiteBIT. Користувачам доступні різні програми, які можна вибрати безпосередньо під себе.

Автоматизація заощаджень

Цей метод передбачає розташування власних накопичень на ощадних рахунках, роль яких виконують спеціальні платформи. Вони використовують кошти надання кредитів із надлишковим забезпеченням. Користувач отримує відсоткові нарахування через те, що його кошти були направлені в обіг. Прибутковість залежить від вкладених активів. Зауважте, що при виборі такого майданчика варто звернути увагу на прибуток. Якщо передбачається, що вона буде надмірно високою, ресурс може виявитися стандартною пірамідою і ризик втратити свої кошти буде високим.

Станьте постачальником ліквідності

Децентралізовані пули ліквідності дозволяють користувачам торгувати між собою, використовуючи технологію ефективного виявлення цін. Для цього застосовується зважування 2 і більше активів, які містяться в пулі. Прибутковість також залежить від суми, тому чим більшим є обсяг у пулах, тим вищим буде ваш заробіток.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024