Тестувальник з автоматизацїї з нуля: з чого почати кар’єру?

25 Серпня 2022, 16:17
Тестувальник з автоматизацїї з нуля: з чого почати кар’єру? 517
Тестувальник з автоматизацїї з нуля: з чого почати кар’єру?

Ви часто чуєте, що велике значення має розвиток технологій у світі. Всі масово пішли у сферу IT і розповідають як на краще змінилось їх життя: про свободу бути будь де, про хороший заробіток, професію майбутнього тощо. Але як побудувати і собі таке світле майбутнє? Куди йти? Яку професію обрати?

Найшвидший старт у області IT, який перевірений багатьма новачками - тестування. Це найлегший варіант серед інших у отриманні знань та пошуку роботи. То як стати тестувальником з нуля? З чого почати кар’єру?

П’ять простих кроків до отримання роботи мрії:

  • Отримання знань тестування - проходження курсів.

Для хорошої бази - потрібно оволодіти структурно всіма знаннями теорії і застосувати одразу її на практиці. Тому курс qa automation має складатись здебільшого з практики, щоб вже при навчанні відточувати всі свої знання. Хороших курсів ще не так багато. Порівняйте вимоги до кандидатів на посаду тестувальника з програмами курсів, щоб бути впевненим і не переплачувати марно.

  • Практика і ще раз практика!

Знання марні без можливості застосувати їх на практиці. Не чекайте можливості відточити навички на роботі, практикуйтесь вже зараз. Переходьте на будь-які сайти, качайте додатки або ігри, підходьте до всього з погляду тестувальника. Тестуйте будь-що всіма способами, які ви встигли вивчити.

  • Ком'юніті тестувальників.

Щоб краще проникнути в сферу тестувальників рекомендовано долучатися до пабліків, підписуватися на блоги або YouTube канали з корисною інформацією та постійними оновленнями новин. Так ви завжди будете в інформаційному полі. В ком'юніті, до речі, ви можете спілкуватися з більш професійними тестувальниками і черпати додаткові знання з тем, які вас цікавлять.

  • Займайтесь саморозвитком.

Отримання знань не закінчуються на завершені курсів. Після опанування бази навичок існує ще тона інформації у відкритому доступі. Чим більші ваші пізнання в області тестування - тим рідше будете стикатися з труднощами у роботі. І знання не обмежені лише областю тестування. Комунікуючи з різними підрозділами, будь то розробники, чи аналітики, варто поверхово розбиратися в їх специфіці. Так ваше спілкування буде більш грамотним, структурованим і професійним.

  • Додаткові навички.

Так, без додаткових навичок зараз нікуди. Хороший тестувальник має розумітися поверхово в суміжних сферах діяльності, як сказано вище. Проте, існує ще ряд додаткових навичок, які допоможуть бути найкращим кандидатом серед конкурентів: знання англійської, вміння складати резюме та презентувати себе на співбесіді. Якщо перший пункт не є обов’язковим і роботодавці не вказують його для новачків, то два наступні дають розуміння як про сильного спеціаліста своєї справи.


Якщо Вас лякає такий обсяг знань - слід розуміти, що тільки послідовність цих кроків дає хороші результати. Як і дім починається з фундаменту, успіх - з опанування навичок бази знань та проходження курса qa automation. Проте вже через рік Ви можете отримувати дохід 1500-2000$. Відповідь одна - воно того варте!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024